Beste mensen,

Op zaterdag 4 april gaan wij van start met de eerstvolgende Bhagavad Gita seminar “zoals ze is” in Rotterdam. De seminar zal iedere zaterdag plaats vinden van 14:00 tot 16:00 uur en zal gegeven worden door Bhaktasvarupa Das. Vanwege de enorme behoefte van mensen om de seminar ook door de weeks te laten plaats vinden hebben wij besloten om hier gehoor aan gegeven. Dinsdag 7 april starten wij daarom wekelijks met de seminar in Rotterdam van 19:00 uur tot 21:00 uur. Deze wordt gegeven door Radharaman Das.

Deelname aan de seminar is voor iedereen geheel gratis en na afloop wordt een heerlijke vedische maaltijd geserveerd. Geeft u a.u.b. bij de aanmelding aan of u de seminar op zaterdag of op dinsdag wilt volgen. Beide dagen mag natuurlijk ook.

Wij verzoeken u tevens om uw eigen Bhagavad Gita mee te nemen. Heeft u die niet dan kunt u er een aanschaffen bij ons.

De Bhagavad-gita (Het lied van God) is niet alleen een van de grootste spirituele en filosofische klassiekers ter wereld, maar ook de essentie van de vedische wijsheid van India over het spirituele wezen van de mens, zijn gebondenheid in de cyclus van geboorte en dood, en uiteindelijk zijn relatie met God. In deze dialoog van zevenhonderd verzen onderwijst Sri Krsna, de Allerhoogste Persoonlijkheid Gods, die kennis aan Arjuna, Zijn vriend en toegewijde. Maar hoewel hun gesprek plaatsvond in een ander tijdperk en te midden van vijandige legers op het slagveld van Kuruksetra, richt Sri Krsna Zijn boodschap tot alle tijden en mensen.

De seminar Bhagavad Gita zoals ze is , is dus een initiatief van Sri Krishna jaren geleden en niet van een of andere individu.

Wij zijn blij dat er heel veel initiatieven gaande zijn om deze tijdloze kennis van de Bhagavad Gita te verspreiden aan iedereen.
ya idam paramam guhyam mad bhaktesv abhidhasyati
bhaktim mayi param krtva mam evaiayaty asamsayah
na ca tasman manusyesu kascin me priya-krttamah
bhavita na ca me tasmad anyah priyataro bhuvi
(Bhagavad-gita 18.68-69)

[Degene die deze meest vertrouwelijke kennis van de Bhagavad-gita onderwijst aan Mijn toegewijden zal de allerhoogste transcendentale toewijding voor Mij verkrijgen, en zal nadat hij verlost is geraakt van alle twijfel uiteindelijk Mij bereiken. Er is niemand in de menselijke samenleving die Mij meer dierbaar is dan iemand die dit bericht van de Gita aan anderen uitlegt, noch zal er in de hele wereld iemand zijn de Mij meer dierbaar is dan hem.]

© 2014 Bhagavad Gita Seminar