Beste mensen,

Wie ben je? Ben je je lichaam? Je geest? Of ben je iets hogers? Weet je wie je bent of denk je alleen maar dat je het weet? En doet het er eigenlijk iets toe? Onze materialistische samenleving, met haar onverlichte bestuur, heeft navraag doen naar ons ware, hogere zelf vrijwel taboe verklaard. In plaats daarvan verdoen we onze kostbare tijd met ons lichaam te onderhouden, opmaken en vertroetelen. Is er misschien een alternatief?

Vanwege de enorme behoefte naar uitgebreide kennis aangaande de vedische geschriften gaan wij op zaterdag 12 september 2015 van start met de Bhagavad Gita seminar “zoals ze is” VERDIEPING CLASSES in Rotterdam.

Deze zullen iedere zaterdag plaats vinden van 14:00 tot 16:30 uur en zal gegeven worden door Bhaktasvarupa Das.  Dinsdag 15 september zal Radharaman Das wekelijks de Verdieping Classes leiden van 19:00 uur tot 21:00 uur in onze Bhakti Yoga Center aan de Sigrid Undsetweg 300 te Rotterdam Ommoord. Mochten we willen groeien in onze zelfrealisatie proces dan is meer nodig dan alleen kennis van de Bhagavad Gita. De Bhagavad Gita is de basis. De verdieping classes gaan over de reeds besproken onderwerpen tijdens onze seminars maar dan uitgediept met kennis van de Srimad Bhagavatam en de Caitanya Caritamrta.

Deelname aan de Verdieping Classes is voor iedereen geheel gratis en na afloop wordt een heerlijke vedische maaltijd geserveerd. Geeft u a.u.b. bij de aanmelding aan of u de classes op zaterdag of op dinsdag wilt volgen. Beide dagen mag natuurlijk ook.

Aanmelding via:

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

website: bhagavadgitaseminar.com

Telefonisch: 06-24629401

Na inschrijving op onze website kunt u de vorige presentaties van onze seminar bekijken en downloaden. Ga naar http://bhagavadgitaseminar.com/index.php/algemene-informatie/presentaties

De Bhagavad-gita (Het lied van God) is niet alleen een van de grootste spirituele en filosofische klassiekers ter wereld, maar ook de essentie van de vedische wijsheid van India over het spirituele wezen van de mens, zijn gebondenheid in de cyclus van geboorte en dood, en uiteindelijk zijn relatie met God. In deze dialoog van zevenhonderd verzen onderwijst Sri Krsna, de Allerhoogste Persoonlijkheid Gods, die kennis aan Arjuna, Zijn vriend en toegewijde. Maar hoewel hun gesprek plaatsvond in een ander tijdperk en te midden van vijandige legers op het slagveld van Kuruksetra, richt Sri Krsna Zijn boodschap tot alle tijden en mensen.


ya idam paramam guhyam mad bhaktesv abhidhasyati
bhaktim mayi param krtva mam evaiayaty asamsayah
na ca tasman manusyesu kascin me priya-krttamah
bhavita na ca me tasmad anyah priyataro bhuvi
(Bhagavad-gita 18.68-69)

[Degene die deze meest vertrouwelijke kennis van de Bhagavad-gita onderwijst aan Mijn toegewijden zal de allerhoogste transcendentale toewijding voor Mij verkrijgen, en zal nadat hij verlost is geraakt van alle twijfel uiteindelijk Mij bereiken. Er is niemand in de menselijke samenleving die Mij meer dierbaar is dan iemand die dit bericht van de Gita aan anderen uitlegt, noch zal er in de hele wereld iemand zijn de Mij meer dierbaar is dan hem.]

Het Srimad Bhagavatam, ookwel de perfecte Purana genoemd  bevat de room van de Vedische kennis verzameld uit al de Vedische literatuur zowel als het verhaal van het leven van Heer Krishna in zijn geheel (10e Canto)

 

© 2014 Bhagavad Gita Seminar